Frens Damen

Eigenaar/Adviseur

Vrijdenker, procesdenker, probleemoplosser, mensen-mens. Frens is de drijvende kracht achter Cradle Media. Door zijn studieachtergrond en ervaring met ruimtelijke ontwikkeling is hij een volwaardige gesprekspartner die graag luistert en bijdraagt. Frens is een inventieve doener die analyseert, schakelt en vormgeeft.

In 2007 is Frens afgestudeerd aan de Wageningen Universiteit (richting milieupolitiek) en heeft 4 jaar gewerkt als projectmanager / 3D artist bij een  visualisatiebedrijf op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling. Sindsdien werkt hij elke dag met passie aan het verbeteren van de openbare ruimte.

“Het meest boeiende aspect van wat ik dagelijks doe is het resultaat te zien van wanneer mensen aan de hand van 3D beleving met elkaar gaan communiceren en plannen maken. Het blijkt nogal eens dat verschillende mensen een heel andere voorstelling hebben ven hoe een plan of idee in de fysieke ruimte uitpakt. De zin “Jan eet fruit.” roept bij een persoon een beeld op van een lange knoestige man met een banaan in zijn hand, terwijl iemand anders een verfijnde jongen in pak een appeltje ziet schillen. Een soortgelijk verschil zie je bij inrichtingsprocessen. 3D visualisatie zorgt ervoor dat er een gedeelde beleving is, zodat je snel ter zake komt. Mooi om te zien dat dat werkt.”